Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTvibe

Cum să te simți eficient la muncă

Ca să putem vorbi despre eficiență, trebuie să înțelegem mai întâi cât de importante sunt pauzele. Pentru că, cine știe să își ia o pauză la momentul potrivit, are mai multă putere de concetrare de-a lungul zilei. Ca să poți fi eficient la serviciu, ai grijă să îți incepi ziua oferindu-ți ție câteva momente. Da, câteva momente doar pentru tine. Poți face o meditație sau poți iesi la alergat, iar dacă niciuna dintre aceste variante nu ți se potrivește, măcar o scurtă plimbare îți va prinde bine. Poate să faci chiar și din băutul cafelei un mic ritual. De ce să bei în fugă o cafea dintr-o ceașcă banală? Alege o cană care îți place și ia-ți un moment de liniște. Da, e adevărat, nu prea e timp dimineața, dar merită să te trezești mai devreme. Pentru tine. 
Când ajungi la serviciu, începe cu ce e mai greu de făcut. Astfel vei simți din prima jumătate a zilei că ai fost eficient. Încearcă reprize de 120 minute de concentrare cu 10 minute pauză. Sau 50 minute de concentrare cu 5 minute pauză. Fără să-ți verifici contrul de Instagram sau Facebook, fără alte mesaje. Pauza trebuie să fie una de deconectare, pentru ca apoi să te poți concentra din nou.

Învață să-ți respecți programul, astfel încât la finalul unei zile de muncă să-ți poți dedica întregul timp familiei, prietenilor sau pasiunilor tale. Din nou, acest lucru îți va da mai multă putere pentru ca mâine să o iei de la capăt. Te va ajuta să nu te întrebi la un moment dat „eu ce am făcut atâta timp?” sau „unde a zburat timpul meu?” E bine să fii cât poți de sincer cu tine și să-ți cunoști cât mai bine abilitățile, iar atunci când ai nevoie de ajutor să-l ceri.

Un alt mod de a-ți crește eficiența este să evoluezi continuu. Încearcă să înveți în permanență ceva nou și să pui în practică ce afli în munca pe care o faci. Rutina duce la stabilitate, dar nu te ajută să evoluezi.

Bineînțeles, eficiența la muncă ține foarte mult și de scopul pe care îl ai. Dacă urmărești să-ți mulțumești șeful sau pur și simplu să le demonstrezi altora că poți, este foarte posibil ca, în timp, eficiența ta să scadă. Dar dacă pe primul loc ești tu cu valorile tale, cu siguranță eficiența ta crește și vei avea timp să acorzi atenție atât nevoilor tale, cât și oamenilor dragi din jurul tău. Pentru că, până la urmă, ar fi bine să fim eficienți ca să ne simțim împliniți.

Citește & Ascultă​

Ti-am pregatit un soundtrack care sa te insotesca pe parcursul acestei lecturi!

Ti-a plăcut articolul?

Trimite-l unui prieten!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image