Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTsimț

Vârsta biologică – șoc sau motivație?

Numărăm zilele până la următoarea vacanță, dar nu înregistrăm cu aceeași nerăbdare anii care trec peste noi. Ni se întâmplă chiar să ne întristăm uneori de ziua noastră. Dincolo de bucuria de a ne afla în acel moment în locul dorit, înconjurați de prieteni buni, rămâne mereu și nostalgia încă unui an pierdut. Imaginați-vă însă șocul pe care l-am putea avea dacă am afla brusc care ne e, de fapt, vârsta biologică. Pentru că, din păcate, cele două nu coincid. În plus, îmbătrânim diferit din cauza stilului de viață ales. Își spun cuvântul felul în care mâncăm, ne mișcăm sau ne odihnim. Contează mult și stresul în care trăim, după cum factorii genetici au și ei rolul lor în stabilirea vârstei biologice.

Ne ajută însă să știm ce vârstă are corpul nostru? Ei bine, ar putea fi cea mai bună motivație pentru o viață mai sănătoasă. Și, în consecință, mai lungă. În fiecare zi apar studii noi, o nouă dietă este mereu în trend. Există însă și abordări foarte personalizate, probabil și cele mai eficiente pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Pentru că atunci când știi exact cum stai, e parcă un pic mai ușor să iei măsuri.

Dar cum poți afla ce vârstă are corpul tău? O soluție găsită de ALTmind ar fi GlycanAge. Este o analiză specifică de sânge care constă în dozarea de gligani, pusă la punct de o echipă de specialiști în biochimie și biologie moleculară. A fost nevoie de 25 de ani de cercetări în acest sens, iar până acum peste 200,000 de persoane au ales să recurgă la acest test. Analiza este foarte ușor de făcut – primești prin poștă un chit de testare, urmezi instrucțiunile și expediezi pachetul. Rezultatul sosește după aproximativ o lună. Urmează o consultație video cu un specialist care îți recomandă schimbările de alimentație și lifestyle care ți se potrivesc pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate și pentru a te menține tânăr.

O altă soluție revoluționară, disponibilă însă pentru moment doar în Statele Unite ale Americii și în Canada, ar fi InsideTracker – o platformă creată de experți în biologie, genetică și anti-îmbătrânire de la Harvard, MIT și Tufts. Aceștia au pus la punct un algoritm care combină analize de sânge și de ADN pentru a testa o serie întreagă de biomarkeri și care oferă apoi planuri personalizate de dietă și stil de viață, optimizând astfel starea de sănătate. Analizele de sânge sunt constant refăcute, astfel că progresele pot fi urmărite în aplicația InsideTracker pe măsură ce schimbările sugerate sunt și adoptate. În echipa InsideTracker se află și David Sinclair, profesor de genetică la Medical Harvard School, considerat unul dintre cei mai influenți 100 de oameni de pe planetă. Într-un interviu recent, el declara că, urmând timp de 9 luni recomandările InsideTracker, a reușit să își prelungească durata de viață cu o decadă. De altfel, cercetările făcute în laboratorul lui David Sinclair par să demonstreze că putem încetini procesul îmbătrânirii. Schimbarile de stil de viață pe care le recomandă pentru a putea trăi mai mult și mai sănătos sunt descrise în cartea sa, Lifespan, tradusă și în România.

Citește & Ascultă​

Ti-am pregatit un soundtrack care sa te insotesca pe parcursul acestei lecturi!

Ti-a plăcut articolul?

Trimite-l unui prieten!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image