Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTsimț

De ce ar trebui să invidiem pisicile?

Am trăit alături de mai mulți maeștri zen – toți erau pisici”. (Eckhart Tolle )

Ei bine, pisicile par să știe mai tot timpul ce e bun pentru ele. N-ar strica să învățăm și noi de la ele. Dacă le-am observa atent comportamentul, am găsi inspirație pentru întreaga zi.

Ați văzut, cu siguranță, cât frumos se cuibăresc pisicile ca să-și facă somnul de peste zi. E și normal, odihna e importantă pentru o stare de bine.

Oare ați remarcat și câtă atenție acordă pisicile momentului în care se trezesc? Cască, se întind biiiiiine, se spală în tihnă, abia apoi trec la acțiune.

Noi suntem obișnuiți să ne ascundem când căscăm. Ni s-a tot spun că nu e frumos, că e considerat drept o dovadă de neatenție sau lipsă de interes. De fapt, este un act fiziologic perfect normal, care vine să oxigeneze creierul și să ne regleze atenția. Are și rol dedetensionare. Mai mult, efectele sale pot fi benefice chiar și atunci când nu apare natural, ci este pur și simplu provocat.

Ajută și să ne întindem precum pisica la trezire. Încercați să faceți acest lucru cu mâna și piciorul opus – vă veți simți mușchii mult mai relaxați după câteva întinderi.

Starea dintre adormire și acțiune e foarte bună și pentru formularea intențiilor pentru ziua respectivă – pare că simpla menționare a unor cuvinte pentru starea pe care o dorim ar avea efecte pozitive.

Dar să ne întoarcem la pisici. Ele sunt foarte active – fug, sar, se cațără peste tot, sunt foarte vigilente. Un comportament care induce starea de bine. Ceea ce obținem și noi printr-o plimbare, poate o alergare ușoară sau chiar un dans.

Ce mai știu pisicile să facă foarte bine? Să se joace, da. Știm cât de importantă este joaca pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, de exemplu. Dar o fire jucăușă, dinamică și veselă provocă zâmbete la orice vârstă.

O altă calitate a pisicilor este că cer afecțiune atunci când vor, în rest pot ignora cu grație pe oricine. Și nouă ne-ar prinde tare bine îmbrățișările. Doar că uneori poate uităm să le cerem sau să le oferim.

Am pus și pe note ce-am încercat să spunem aici, sperăm să vă bucurați de piesa aleasă.p

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image