Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTfel

Cum te ajută mimica feței să fii mai fericit? Zâmbește ALTfel!

Dacă, pur și simplu, zâmbești, vei descoperi că viața este încă valoaroasă. (Charlie Chaplin)

Cu siguranță ai văzut pe stradă, la doctor, la serviciu oameni pe a căror figură se citesc gândurile, supărarea, suferința. E ca o bucățică dintr-o ceartă rămasă pe față chiar și mult timp după ce aceasta se termină.

Fii atent la ce exprimă fața ta, schimbă-ți mimica! Pune pe ea atitudinea pe care o vrei și ai mai multe șanse ca, ce e în exterior, să ajungă și în interior.

Așa că, dacă ai o zi neplăcută, nu lăsa mimica feței să o facă si mai rea, să aducă un plus de supărare.

Ușor de zis, dar hai să vedem ce zic studiile, ca să devină și ușor de făcut.

Peste tot în lume, atunci când oamenii sunt cu adevărat fericiți, zâmbesc. Își activează astfel mușchii Duchenne, transmițând multă bucurie în exterior, dar și în interior.

De la un zâmbet pus pe față până la schimbarea stării emoționale în bine, poate fi un pas mic.

Ce este zâmbetul Duchenne și cum să îl provoci?

Guillaume Duchenne este un savant din secolul al XIX-lea, ale cărui contribuții majore se axează pe cartografierea mușchilor corpului uman, inclusiv mușchii care controlează expresiile faciale.

Un zâmbet Duchenne este produs de acțiunea comună a doi mușchi faciali – mușchiul zygomaticus major ridică colțurile gurii, în timp ce orbicularis oculi ridică obrajii, provocând apariția liniilor de râs la colțurile exterioare ale ochilor tăi.

Practic, am putea spune că este un râs cu ochi și gură, cu toată fața.

Interesant este faptul că legătura dintre fericire și zâmbetul lui Duchenne este atât de puternică, încât putem chiar să inversăm procesul. Da, chiar și atunci când zâmbetul este unul fals, pus pe față forțat.

Așa că, dacă forțăm un zâmbet Duchenne, începem să ne simțim mai bine, mai fericiți.

Poți vedea și singur cum funcționează acest lucru.

Găsește un creion sau o pereche de bețișoare și ține-le între dinți, ca la cursurile de dicție. Stai așa aproximativ 90 de secunde. Mușchii ochilor și ai gurii se vor contracta, trimițând semnale către creier că ceva te face fericit.

Scanările RMN arată, de asemenea, că activarea mușchilor folosiți la zâmbet stimulează părți ale creierului care controlează răspunsurile emoționale.

Așa că nu aștepta ca ziua să fie mai blânda cu tine. Pune un zâmbet pe față și îmblânzește-o chiar tu.

Resurse:

https://www.healthline.com/health/duchenne-smile

https://www.edx.org/learn/happiness/harvard-university-managing-happiness?irclickid=xaL1EizbOxyPWI3zghSkRSE8UkFXWX0pByNqzw0&utm_source=affiliate&utm_medium=Ziff%20Davis%20-%20Offers.com&utm_campaign=edX%20Tracking%20Link_&utm_content=TEXT_LINK&irgwc=ă

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image