Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTfel

Cum ALTfel să alegi când ai atâtea de ales?

Noi suntem alegerile noastre/ Jean-Paul Sartre

Uneori facem alegeri cu mare ușurință. Știm exact ce vrem, când și cum.

Dar de câte ori ni se întâmplă asta?

Cel mai des avem în față o paletă de alegeri dintre cele mai diverse.

Vreau să mă apuc de sport… Dar să merg la înot? Sau mai bine să ies la alergat? Mai bine fac exerciții în casă. Dar să fac serii de câte 10 sau nu? Lasă că îmi iau bandă de alergat.

Și așa, de multe ori, ne trezim după un an de zile că încă nu ne-am apucat de sport. Sau că am avut suficient timp să ne apucăm, dar să ne și lăsăm.

La fel se întâmplă de multe ori și cu dietele. Mănânc vegetal, ba nu, mănânc proteine, mai bine fasting, mie îmi merge disociatul, am zis că mai bine vegetal… și între timp mă duc și mai iau o porție din “orice găsesc prin frigider”.

Ca să fie mai ușor, alegerile ar fi bine să fie limitate și blânde.

Mai ușor este să limitezi alegerile la cât mai puține variante. Și să nu te pui în situația de a alege de mai multe ori într-o lună, săptămână sau chiar de a alege de mai multe ori în aceeazi zi. Pentru că devine obositor să iei decizii foarte des.

Vrei să ții regim? Alegi cu atenție unul potrivit ție, recomandat ar fi să îl verifici cu un nutriționist, apoi rămâi fidel programului și nu te mai răzgândești ori de câte ori ai ocazia… să îl încalci.

Nu negociezi nici cu frigiderul, nici cu gândurile tale.

De asemenea alegerile ar fi bine să fie blânde, să ții cont de nevoile tale fără să pui o presiune mai mare decât e nevoie.

De exemplu: vrei să faci sport? Începe cu un program lejer și crești intensitatea treptat, sau riști să pui presiune mare și să te lași mai repede decât ai fi crezut.

Sunt multe tipuri de alegeri și sunt multe alegeri pe care le avem de făcut. De la cele mai complicate, la ce le mai simple. Cum ar fi să alegi melodia zilei.

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image