Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTceva

Un strop de copilărie ce nu se pierde niciodată

Aveți frați sau surori? Pregătiți-vă să îi sărbătoriți. În aprilie, dacă țineți pasul cu sărbătorile americane. Sau în mai, dacă preferați varianta europeană. Oricare ar fi alegerea, întoarcerea în copilărie va fi emoționantă.

Sărbătoarea a apărut inițial în credința hindusă sub numele de Raksha Bandhan și este o celebrare a iubirii dintre frați. Potrivit tradiției, sora leagă un fir rakhi de mătase în jurul mâinii fratelui și se roagă pentru ca el să trăiască o viață lungă, sănătoasă. Fratele îi oferă un cadou, promițând că va avea mereu grijă să o protejeze. Deși are rădăcini antice, rămâne o sărbătoare populară și astăzi în India.

În Statele Unite, o astfel de zi a fost lansată pe 10 aprilie 1995 de americanca Claudia Evart, în memoria fratelui și surorii pe care i-a pierdut când erau copii. Sărbătoarea, recunoscută de președintele Barak Obama în 2016, a fost preluată și în Canada și Australia, unde a devenit chiar foarte populară.
De altfel, sărbătorim ziua mamei din 1907, iar ziua tatălui există din 1910. Era și timpul să avem o zi doar pentru frați, nu-i așa?
În Europa, ziua aleasă în acest scop este 31 mai. Iar Portugalia a declarat-o deja sărbătoare legală, marcată printr-o zi liberă.

Despre frați s-a scris și s-a cântat mult de-a lungul timpului. Pentru Aristotel, un frate însemna „un suflet în două trupuri”. Mai aproape de noi, Nichita Stănescu trăia cu convingerea că „a avea un frate e mai vital decât a avea un înger”.
Bucurați-vă, așadar, că-i aveți sau făceți-le loc lângă voi, dacă nu sunt acum acolo. Și nu le dați drumul niciodată!

Citește & Ascultă​

Ti-am pregatit un soundtrack care sa te insotesca pe parcursul acestei lecturi!

Ti-a plăcut articolul?

Trimite-l unui prieten!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image