Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTceva

Sunete. În culori și cuvinte.

Sunt albe și negre, dar ne răsună în minte precum o mie de culori. Și toate sunetele posibile dorm în ele. Par mult mai multe, dar de fapt sunt doar 88.
Vorbim, desigur, despre clapele de pian, pe care, în a 88-a zi din an, îl și sărbătorim în toată lumea. E o inițiativă veche de vreo 7 ani, lansată de pianistul german Nils Frahm.
O zi în care ne întoarcem înapoi în timp. Mai exact, în Italia, în anul de grație 1709, când un fabricant de clavecine, pe nume Bartolomeo Cristofori, inventa pianul. Facem un scurt popas și la New York, la Muzeul Metropolitan de Artă, unde se află cel mai vechi pian din lume.

Apoi călătorim prin muzică, iar muzica ne poartă pe „o cale îngustă spre nordul îndepărtat”, în lumea australianului Richard Flanagan. E cartea în care pianul dă poate cea mai frumoasă definiție a iubirii:
„Am o prietenă care predă pianul. E o tipă foarte muzicală. Într-o zi îmi spune că fiecare încăpere are o notă. Nu trebuie decât să o găsești. A început să cânte, sus, jos, sus, jos. Și brusc am auzit cum o notă, ricoșată din pereți, s-a ridicat din podea și a umplut locul cu un sunet perfect. Un sunet minunat. Ca și cum ai arunca o prună și o întreagă livadă s-ar întoarce la tine.
Știu, e greu de crezut. Două lucruri complet diferite, o notă și o încăpere, care se regăsesc una pe alta. Sună …perfect.
Sunt caraghioasă? Ce credeți, asta să fie dragostea? Nota care se întoarce la tine? Care te găsește chiar și atunci când nu vrei să fii găsit?
Într-o zi găsești pe cineva și tot ce e acel cineva se întoarce la tine, într-un mod ciudat, ca un sunet. Ca un sunet care se potrivește. E minunat”.
Richard Flanagan / „O cale îngustă spre nordul îndepărtat”
O zi minunată, da, la capătul căreia facem precum Chopin: lăsăm pianul să vorbească el în locul nostru.

Ti-a plăcut articolul?

Trimite-l unui prieten!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image