Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTceva

Misiune printre stele

„Ceea ce este de neînțeles la Univers este, la urma urmei, faptul că până la urmă vom înțelege. / Albert Einstein

Se numește Euclid. Vă gândiți, probabil, la părintele geometriei. Dar nu despre el vă vorbesc. Euclid este și telescopul care a reușit zilele acestea o super performanță – ne-a arătat Universul cum nu l-am mai văzut până acum. Și a avut nevoie de doar trei luni pentru a ne face acest cadou atât de prețios.

Sunt cinci imagini pe care șeful Agenției Spațiale Europene, Josef Aschbacher, le-a descris ca fiind pline de încântare. Ele surprind cele o mie de galaxii din grupul Perseus. Printre ele se zăresc alte o sută de mii, unele dintre ele aflate la o distanță de zece miliarde de ani lumină. Iar fiecare conține sute de miliarde de stele.

Suntem mereu uimiți când ne uităm la stele. Uimirea e, însă, acum colosală în rândul oamenilor de știință. Suntem atât de aproape de a avea prima hartă 3D a Universului! Să însemne asta că putem explora spațiul și timpul? 

Ce știm sigur e că trăim un moment revoluționar. Mai știm și că acest detectiv al Universului întunecat, cum îi spunem deja lui Euclid, încearcă să capteze lumina care a călătorit miliarde de ani și are ambiția de a dezvălui istoria Universului. 

Până la urmă, e în misiune printre stele, e oarecum firesc să ne aducă minuni cerești, nu-i așa?

Referințe:

Agenția Spațială Europeană  – www.esa.int

Misiunea Euclid – www.esa.int/Science_Exploration/Space_Science/Euclid_overview

 

 

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image