Aici găsești articole informative și inspiraționale, construite pe baza ultimelor descoperiri și trenduri, în care sunt inserate interviuri cu medici, terapeuți și specialiști.
ALTceva

Martie. Nuanțe și stări

Simpla culoare, nealterată de sens și fără o formă definită, poate vorbi sufletului în mii de moduri diferite” / Oscar Wilde

Ritual de primăvară, cu lună plină, bună vestire și culori, multe culori. Cam așa am putea descrie ziua de 25 martie. O zi în care până și luna plină e roz, parcă în ton cu superbele magnolii și pomii înfloriți care ne ies în cale la fiecare pas și din care ciripesc neobosite păsărele. Iar dacă suntem un pic atenți, azi am putea auzi și cântecul cucului, primul din acest an, care anunță și el venirea primăverii.

În tradiția ortodoxă, e Buna Vestire – ziua în care Arhanghelul Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că îl va naște pe fiul lui Dumnezeu. O zi pe care tradiția ne cere să o petrecem în armonie.

Hindușii au, tot azi, o sărbătoare unică în lume – Holi e un festival al culorilor. Oamenii ies pe străzi și aruncă unii în alții cu pulbere colorată. E o explozie de culori care anunță nu doar începutul primăverii, ci și victoria binelui asupra răului.

Peste tot în lume este însă lună plină azi. Prima lună plină de primăvară și, totodată, prima eclipsă a anului. Pentru pasionații de astrologie, fenomenul are multe semnificații – nevoia de răgaz, de echilibru sufletesc, de iubire. Ni se sugerează să avem mai multă grijă de noi, de sufletul nostru. O zi de răsfăț, așadar. Sau o întreagă lună, în care să ne umplem timpul frumos, citind cărți care ne plac, ascultând muzică sau urmărind filme care ne dau o stare de bine, privind poze cu locuri pe care le iubim, în timp ce savurăm un ceai de mușețel, mentă sau lavandă. O zi sau chiaro lună în nuanțe de verde și roz, cu energie de primăvară.

Primăvara s-a întors. Pământul este precum un copil care știe poezii” / Rainer Maria Rilke

Ce părere ai despre acest articol?

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image